Alien dan Kreatip


competition terlatest aku join tapi tak membuahkan hasil pun.
Aku nih bukan jenis yang terer sangat melukis pun. Mak aku kata berangan jer lebih. Tapi nak buat cemana dah jenis nak buat jugak konon atas nama minat dan mengisi masa lapang. Tak sangka akhirnya aku jadikan kerjaya. So tak payah la pikir nak buat MLM.

Dulu masa awal-awal sebelum betul-betul membabitkan diri dalam industri kretip nih ada gak aku terpikir adakah aku manusia paling kretip dalam dunia nih. Almaklumlah duk kampung dulu kurang pendedahan secara ilmiah. Duk berangan jer dalam kepompong dunia sendiri.

Tapi rupa-rupanya aku rasa masa zaman nih aku lagi kreatif dan berdaya saing berbanding sekarang. Yela mana ada guna software aka digital semua guna barang terpakai, drawing by hand, canting, kolaj arghhh macam-macam lah. Haha. Terasa nak mencarut plak. hahahaha.

Tapi bila dah betul-betul dah 'in to deep' dalam industri atau bidang 'fGraphic & fDesign' ataupun kretif nih baru la aku jumpa ramai alien. Terasa kecil diri ini. Sampai la nih masih duduk depan alien.

Oi kalau dah baca tu komen la weh.

2 comments:

  1. Keep on Emey! hasil seni ni nilainya berbeza, bygkan kenapa omputih nak sgt gantungkan hasil seni anak dia yg skolah tadika, walhal takde la lawa mana kan?...tapi tu lah seni, ianya saling melengkapi.

    ReplyDelete
  2. Keep on Emey! hasil seni ni nilainya berbeza, bygkan kenapa omputih nak sgt gantungkan hasil seni anak dia yg skolah tadika, walhal takde la lawa mana kan?...tapi tu lah seni, ianya saling melengkapi.

    ReplyDelete